zweetvoetenVeel mensen hebben last van zweetvoeten, ook wel bromidrose genoemd. Hoe ontstaan die
zweetvoeten eigenlijk? In tegenstelling tot wat mensen denken is transpiratievocht geurloos. Het is de reactie van lichaamseigen bacteriën op afsterving van huidcellen wat de vervelende lucht veroorzaakt. Er zijn veel schoenen die geen vocht doorlaten hierdoor gaat het zweet inwerken op de huid waardoor er opperhuid cellen afsterven en deze een verbinding aangaan met de bacteriën die op de voet aanwezig zijn.

Dat is dus wat de vervelende geur veroorzaakt. Er wordt dagelijks veel van de voeten gevergd, want zij dragen het hele lichaamsgewicht. Een goede voetverzorging is daarom van groot belang. Het wassen van de voeten is minstens net zo belangrijk als het reinigen van het gezicht. Was ze met een goede, huidvriendelijke zeep en droog ze daarna goed af. Wrijf ze eventueel in met een vette crème, bijvoorbeeld Crème Bioforce.

Transpiratie wordt vooral bevorderd door het dragen van synthetische sokken en kousen en schoenen met een synthetische binnenzool. Daardoor wordt de voet totaal van de buitenwereld afgesloten en kan de huid ter plaatse niet ademen.
Loop als je de kans hebt, zoveel mogelijk op blote voeten, niet alleen binnenshuis, maar vooral buiten, in het gras of in het water.

Vaak word er heel lacherig over gedaan,
maar je zal er maar last van hebben.
Deze man had er ook erg last van en het liep behoorlijk uit de hand:

26/04/02 UTRECHT/DEN HAAG.– Een rechtszaak waar al een ‘luchtje’ aan zat, is vrijdag 26 april 2002 in Den Haag aangehouden, omdat de verdachte politierechter A. van Weesenbeeck wraakte.

De rechter was partijdig, vond de 39-jarige Rotterdammer T.T. die terecht stond wegens lokaalvredebreuk. Hij wil dat een andere rechter zijn zaak behandelt, omdat Van Weesenbeeck hem had gesommeerd zijn schoenen aan te trekken omdat zijn voeten verschrikkelijk naar zweet stonken. De verdachte had het schoeisel demonstratief uitgedaan, omdat zijn zweetvoeten eigenlijk de reden waren dat hij voor de rechter moest verschijnen.

Begin februari werd T. weggestuurd uit de bibliotheek van de Technische Universiteit in Delft. Hij mocht daar niet meer komen omdat de andere bezoekers misselijk werden van de geur van zijn voeten. T. deed die schoenen telkens uit “omdat dat juist goed is als je zweetvoeten hebt”, beweerde hij. Zijn herhaaldelijke terugkeer ondanks een schriftelijk verbod kwam hem op een dagvaarding wegens lokaalvredebreuk te staan.

Nu moeten drie rechters beoordelen of het wrakingsverzoek gegrond is, vóór een rechter de zaak kan afhandelen. De zitting is voor onbepaalde tijd geschorst.

Anti-zweettips:
Tegen zweetvoeten helpt alleen zeer geregeld baden, liefst tweemaal per dag. Was de voeten met warm en koud water, maar zonder zeep. Droog ze daarna zorgvuldig af, vooral in de tenen, en masseer ze
goed. Er bestaan ook speciale crèmes die de werking van de zweetkliertjes afremmen en nare geurtjes verjagen. Wissel regelmatig van schoenen.

Röwo voetbad
Het bad met kamille en Japanse Muntolie, beschermt tegen brandende voeten zweetvoeten en voetschimmels. Werkt verkoelend, deodoriserend (reukloos makend) en verzorgend.

Er zijn veel verschillende dingen in de handel om zweetvoeten te voorkomen zoals de geurvreter: Geurvreters inlegzolen zijn speciaal ontwikkeld om transpiratiegeur en vocht weg te nemen, alsmede om voetschimmel te
voorkomen. Hierdoor zorgen Geurvreters voor een algemene conditieverbetering van de voeten.De doeltreffendheid van Geurvreters is te danken aan een gepatenteerd procedé met actieve koolstoffen en dus uniek. Er wordt zelfs drie maanden garantie gegeven op geurvermindering van voeten, kousen en schoenen.

sok4k
Ook zijn er hele leuke teensokken te koop.
Deze teensokken bestaan uit 90% katoen en zijn luchtdoorlatend. Ze voorkomen zweetvoeten, eczeem en voetschimmel. Teensokken zijn ook ideaal voor sport en ze geven 100% beter draagcomfort. (geen naad). Ze zijn er in verschillende
kleuren.

 

De malariamug en zweetvoeten.

Malariamuggen hebben bloed nodig om hun eitjes te kunnen leggen, zoals eerder gezegd. Maar als de muggen geen speciaal zintuig hebben om mensen of dieren te vinden, zullen ze weinig succes hebben in het krijgen van bloed. Daarom heeft de malariamug zogenaamde “sensilia”. Dat zijn uitstulpingen van de antenne waarop poriën (kleine openingen) zitten, die in contact komen met zenuwcellen, in dit geval cellen die de geur die ze ontvangen aan de hersenen van de mug doorgeven.

Veel insecten hebben deze sensilia en ze zijn allemaal gevoelig voor bepaalde geuren. Muggen die mensen steken worden erg aangetrokken door oud zweet van ongeveer 3 dagen oud. Vers zweet vinden ze niet lekker, maar van oud zweet worden ze helemaal wild. Zoals gezegd hebben alle insecten andere sensilia, dus het ligt eraan welke zweetgeur de mug het beste kan ‘ruiken’ of je lekker bent voor die mug.

Het is dus een sprookje dat een mug alleen op warmte of lichaamsvochtigheid afkomt of op CO2. Uit onderzoeken is gebleken dat de Anopheles gambiae, de belangrijkste malariaverspreider in Afrika verlekkerd is op geuren van ongewassen zweetvoeten, tenenkaas en oude sokken. Een goede bescherming tegen malaria zou dus al zijn elke dag je voeten te wassen en je sokken te verversen.

Niet bij iedereen helpen de middelen die te koop zijn er is dan ook zoveel om uit te proberen. Zo is er nu weer een nieuwe spray ontwikkeld speciaal voor mensen die er al jaren last van hebben. Dan schijn je in een week van je
zweetvoeten af te zijn. Het is verkrijgbaar bij apotheek en drogist en kost 11 euro 75.

Dus alle mensen die er last van hebben en al veel geprobeerd dit is weer een nieuwe kans om van je zweetvoeten af te komen.  Pedispray heet het. Wanneer niets helpt en de voet is vurig denk dan eens aan een eczeem. en wilt u meer weten over de teensokken neem dan een kijkje bij: www.teensokken.nl

Be the first to rate

Similar Posts