zeigeist 1Zeitgeist: The Movie (NL ondertiteld) is een documentaire van Peter Joseph uitgebracht in 2007. De film poneert diverse ideeën over met name het christendom, de aanslagen op 11 september 2001, de rol van de Amerikaanse centrale bank (Fed), en het tenietdoen van burgerrechten en vrijheden van de bevolking door bijvoorbeeld de Patriot Act.

Zeitgeist bestond oorspronkelijk uit drie delen:

 

Part I: “The greatest story ever told” (een esoterische, filosofische en wetenschappelijke benadering van religies, hun verbanden en wie daadwerkelijk de Schepper is.)

Part II: “All the world’s a stage” (een andere kijk op de oorzaak van de 9/11-aanslagen en een theorie dat Amerika zelf een rol speelde achter de aanslagen)

Part III: “Don’t mind the men behind the curtain” (het systeem van bankiers en het fiatgeld)

Vragen die de moeite waard zijn

Er is veel geruzie gaande over de legitimiteit van de beweringen die deze film Zeitgeist doet. Zeker kunnen we niet zomaar alles slikken wat de filmmaker ons probeert voor te schotelen. De film is echter niet de eerste die suggereert dat 9/11 een door de Amerikaanse regering ontworpen vehikel van oorlog en winst is.

Of je het nu ronduit gelooft of niet, de vragen die de film oproept zijn de moeite van het stellen waard en kunnen niet genegeerd worden. Het veronderstelde bewijs dat de regering levert om hun uiteindelijke verklaring te staven is op zijn best zwak, vergeleken met het misschien theoretische bewijs dat films en artikelen bieden zoals Zeitgeist.

Ik ben het ermee eens dat het volk geconditioneerd is om de media als waarheid te aanvaarden, en dus ook de regering als zodanig heeft aanvaard. Het volk heeft toegestaan dat de regering en de media hen van hun dorst naar waarheid ontdoen door hen te bewegen werkelijk alles te geloven. Als verantwoordelijke mensen kunnen we niet achterover leunen en toestaan dat dit zo doorgaat. We hebben recht op de waarheid, en die krijgen we niet. Ik zeg niet dat deze film 100% juist is of iets dergelijks.

Ik zeg alleen dat het voor ieder redelijk intelligent mens duidelijk is dat hier grote misleidingen aan het werk zijn. Hoe langer we ze negeren, hoe meer we ze worden, tot het er uiteindelijk gewoon niet meer toe doet omdat we er niets meer aan kunnen doen. Als iedereen antwoorden zou eisen, zouden we die misschien wel krijgen.

 

Be the first to rate

Similar Posts