Trouwen maakt dik

Trouwen maakt dik. En daar is een grappig gezegde over: “Vrouwen komen aan in gewicht na het huwelijk, mannen na de scheiding!” Ja, trouwen en scheiden maakt dik. Alle gekheid op een stokje, waarom vrouwen aankomen na het huwelijk is voor velen nog steeds een raadsel. Niet dat die gelukkige gewichtstoename van pasgetrouwden iets is om je voor te schamen!

Als je van vrijgezel-zijn overgaat in een huwelijk, verandert het leven van elke partner drastisch. Routine, gewoonten, levensstijl, elk heeft invloed op de ander en ze creëren een nieuw ‘ons’ met hun gecombineerde “ikken”. Een verandering die vooral bij vrouwen opvalt is hun lichamelijke verandering.

Volgens een studie gepubliceerd in een dagblad ‘The Obesity’ komt 82% van de echtparen na 5 jaar huwelijk gemiddeld tot 5-10 kg gewicht aan en deze gewichtstoename komt vooral bij vrouwen voor.

Waarom veranderen vrouwenlichamen zo na het huwelijk?

Waarom merken we dan deze belangrijke verandering in het lichaam van vrouwen na het huwelijk? Verschillende factoren kunnen hiertoe bijdragen.

Gewichtstoename bij pasgetrouwden kan het gevolg zijn van veranderingen in het stressniveau na het huwelijk, een verandering in trainingsschema’s, gewichtstoename na de zwangerschap enzovoort.

Gewichtstoename tijdens het eerste huwelijksjaar is niet een probleem dat alleen bij vrouwen voorkomt. Ook mannen hebben hun aandeel in bierbuiken.

Voor hun huwelijk gaan veel vrouwen op strenge diëten om er voor hun huwelijk zo mooi en slank mogelijk uit te zien. De strenge diëten die ze volgen kunnen inhouden dat ze dingen die ze normaal graag zouden eten volledig schrappen.

Na maanden van discipline om ervoor te zorgen dat ze er prachtig uitziet in haar bruidsjurk, komt er na de bruiloft geen einde aan de cravings. Gewoon van een rigoureus dieet afgaan kan dus ook een reden zijn waarom vrouwen na het huwelijk aankomen.

Interessant is dat paren die samenwoonden maar niet getrouwd waren, geen grote gewichtstoename ondervonden. Dat doet ons dus afvragen of het het huwelijk is dat de gewichtsproblemen veroorzaakt. Is er een verband tussen gewichtstoename en huwelijk?

Ook samenwonen maakt vrouwen dik

Bedenk dat het lichaam altijd hormonale veranderingen ondergaat na het huwelijk en dat geldt ook voor de stofwisseling. Ook psychologisch is de motivatie om fit te blijven en er goed uit te zien vóór het huwelijk veel groter dan erna. Het is natuurlijk wel heel gemakkelijk om je te motiveren die extra 5 kg af te vallen als je je voorbereidt op een afspraakje met je nieuwe liefde!

Maar na het huwelijk lijkt een bak ijs terwijl je naar je favoriete serie kijkt een lekkerdere actie dan er goed uitzien nietwaar? Nu jullie twee eenmaal samenwonen zijn er geen echte remmingen meer en het willen imponeneren van je partner neemt een ondergeschikte plaats in. Al het werk is al gedaan, de relatie is nu officieel een huwelijk.

Lichamelijk, emotioneel, psychologisch en praktisch is het dus gewoon zo dat je na een huwelijk heel gemakkelijk aankomt en als je dat wilt tegengaan moet je letterlijk tegen de stroom in zwemmen! Laten we eens kijken waarom vrouwen na het huwelijk aankomen verder onderzoeken met de volgende punten.

12 Redenen Waarom Vrouwen Gewicht Verkrijgen Na Het Huwelijk

Neem een snelle scan van je vrienden en familie die al een paar jaar getrouwd zijn. Vraag ze naar hun kleren van voor hun huwelijk. Ga na of ze er nog in passen. De kans is groot dat ze dat niet zullen doen.

Een veelgemaakte grap die de ronde doet is “Ik pas nog in alle sjaals die ik op mijn huwelijk kreeg!” Tenzij het stel een van die fitnessfreaks is zullen ze na hun huwelijk hoogstwaarschijnlijk gewoon aankomen.

Als je jezelf in shape wilt houden na het huwelijk, probeer dan eens te kijken naar alle verhalen die fitness stellen op hun sociale media plaatsen. De motivatie vinden om op te staan en de workouts ook echt te doen is echter een heel grote mentale uitdaging.

Als je vrouw na haar huwelijk is aangekomen, begin er dan niet over. Vertel het haar niet. Ze heeft het hoogstwaarschijnlijk al lang voor jou begrepen en is al bezig uit te zoeken hoe ze al dat gewicht van de bruidstaart kwijt kan raken. Voor de grap kun je haar dit artikel sturen, maar we kunnen niet verantwoordelijk zijn voor je veiligheid als de reactie niet al te best is!

De meeste pasgetrouwden die voor hun huwelijk winkelen voor dure kleren gaan er vaak elke verjaardag het stof van af poetsen om het vervolgens weer terug te hangen. De volgende winkelmaat is een iets grotere. Tenzij ze dit ernstig controleren, kan het gelukkige tevreden paar gemakkelijk van een maatje klein naar middelgroot en zelfs groot gaan!

Laten we eens kijken naar de redenen waarom vrouwen dik worden na het huwelijk:

Smullen met plezier NA de bruiloft

Je dieet streng om maar in die bruiloftsoutfit te passen. Als de bruiloft voorbij is en je klaar bent voor de huwelijksreis, dan begint het smullen en de gewichtstoename pas echt van pasgetrouwden.

Met een metgezel op sleeptouw heb je alle redenen om een verscheidenheid aan keukens te proeven. Is het echt een vakantie als je niet al het heerlijke plaatselijke eten eet?

Terwijl je je in het nieuwe leven en de nieuwe routines schikt, neemt de frequentie van uit eten gaan toe, vooral als je partner een foodie is. Als stel eet je samen en de meeste vrouwen eindigen met het bereiden van delicatessen die net zo dikmakend als lekker zijn. En al dat bruidsgewicht stapelt zich op, wat inderdaad niet zo gemakkelijk kwijt te raken is.

Trouwen maakt dik

Dus waarom meisjes dik worden na het huwelijk kun je heel gemakkelijk de schuld geven van alle sociale bezoekjes die jullie twee verplicht zijn af te leggen. En als er weer eens heerlijk eten op de plaats van bestemming is, wie zou er dan niet gewoon gaan schransen?

Het gezelschap, het eten en de invloed van de partner samen opgeteld, dragen bij tot gewichtstoename na het huwelijk.

Vasten leidt tot gewichtstoename bij pasgetrouwden

Overvloedige seksverlangens verandert de vergelijking

Seks vóór het huwelijk is tegenwoordig heel normaalen dus heb je in deze beginjaren uiteindelijk vaker seks. Terwijl seks op zich calorieën best veel verbrandt, cravings na de seks kunnen als ze niet beheerst worden, leiden tot het dikker worden van het middengedeelte.

Na een lange vrijpartij heb je trek in gebak, ijsjes, alles wat zoet is. Misschien besluiten je man en jij een fles wijn open te trekken en te kletsen. Misschien stel je voor er een kaasplankje bij te doen. En voor je het weet heb je een extra maaltijd aan je dagelijkse maaltijden toegevoegd, de maaltijd na het eten!

Dus hoewel seks je niet zwaarder maakt, speelt wat je na de sessie doet of laat beslist een rol bij je gewichtstoename na het huwelijk. Probeer in plaats van eten deze workouts voor betere seks en je hoeft je geen zorgen meer te maken over hoe je gewichtstoename na het huwelijk kunt voorkomen.

Je dagelijkse routine gaat op een gooi

Voor alleenstaanden is tijd een goed dat ze in overvloed hebben. Ze hebben veel meer controle over hoe ze hun eigen tijd doorbrengen. De meesten plannen een uurtje sportschool of een yogales of misschien Zumba of Pilates. Maar eenmaal getrouwd veranderen de dingen: ze moeten misschien zowel werk als thuis beheren.

Ze kunnen extra verantwoordelijkheden hebben van ouders, misschien ook van kleine broers en zussen. Kortom, het gehuwde leven is meestal drukker dan het ongehuwde leven! In zulke gevallen moet men extra moeite doen om fitness en lichaamsbeweging in te passen. Vooral vrouwen hebben de neiging het gezin voor zichzelf te laten gaan en gezondheid en fitness verdwijnen naar de achtergrond.

Overleg echter met je partner en stippel een fitness route uit en probeer daar ruimte voor te maken in jullie drukke agenda’s. De reden voor buikvet na het huwelijk kan zijn dat je je niet snel aan je nieuwe routine aanpast. Het duurt even voor je uitgevonden hebt hoe je een half uur lichaamsbeweging kunt inlassen waar je twee uur nodig hebt om jezelf ervan te overtuigen het te gaan doen.

Waarom vrouwen aankomen na een huwelijk infographic.

Stressniveau neemt toe

Als je je afvraagt waarom vrouwen na het huwelijk aankomen, kan het antwoord zo simpel zijn als een toename van het stressniveau. Het huwelijk brengt wel veel meer taken met zich mee en daarmee ook stress. Bovendien wil je de beste indruk maken op je echtgenoot en je schoonfamilie als je deel uitmaakt van een gezamenlijk gezin.

Dit ‘beter moeten’ draagt verder bij aan het stressniveau. In plaats van te proberen meer te doen, probeer deze 60 leuke manieren om je echtgenoot blij te maken! En dan is er nog de uitdaging van het leven in een nieuw systeem met nieuwe mensen, dat ook zijn eigen stress met zich meebrengt. Een van de gemakkelijkste manieren om daarmee om te gaan is te beginnen je gevoelens weg te eten, nietwaar?

Wanneer iemand gestrest is, eet hij uiteindelijk ofwel te veel ofwel te weinig (en eet dan later eetbuien), wat tot gewichtstoename leidt. Stress verandert de stofwisseling van het lichaam’s, waardoor gewichtstoename in de hand wordt gewerkt. Huwelijk leidt tot een verhoging van het stressniveau. Wat op zijn beurt leidt tot meer eten. Dit is in wezen waarom meisjes dik worden na het huwelijk.

Sedentaire levensstijl en verwaarlozing

Omdat de druk eraf is, en je toch al tijdgebrek hebt, glijd je misschien in een comfortzone? Denk je eens in, het gemakkelijkste wat je te midden van alle nieuwe verantwoordelijkheden kunt missen is je eigen conditie, althans voorlopig.

Maar met alle machines thuis komen we tegenwoordig niet echt toe aan vetverbranding, vooral bij huishoudelijke klusjes. En als je hulp hebt ingehuurd en het enige wat je doet is eten in elkaar zetten, dan is je lichaamsbeweging alleen maar op je benen staan, wat eerlijk gezegd niet veel is.

Bij geen beweging stapelt het lichaam vet op en begint de massa zich te vertonen. Een voedingsdeskundige vertelde ons dat de meeste vrouwen die bij haar komen niet eens doorhebben dat ze in de ‘ik ben niet fit’ zone komen voordat de toename dubbele cijfers bereikt en dan wordt het een enorme zware opgave.

kwetsende opmerkingen over gewichtstoename na het huwelijk kunnen iemands’s gevoel van eigenwaarde temperen. Laat’de opmerkingen niet op je afkomen, of beter nog, vang de ongewenste gewichtstoename op voordat het een te groot probleem wordt.

Metabolisme vermindert

Marriage Stories.

Een grote reden voor gewichtstoename is zuiver wetenschappelijk, mensen trouwen tegenwoordig later, meestal rond hun 30e. Volgens gezondheidsdeskundigen begint de stofwisseling af te nemen als je dertig bent, wat op zijn beurt tot gewichtstoename leidt.

Dit betekent dat je eenmaal dertig al aan de verkeerde kant van de leeftijd bent. Je bent er misschien aan gewend om meerdere plakjes kwarktaart naar binnen te kauwen zonder echt veel aan te komen, maar je stofwisseling is in de loop der jaren steeds langzamer geworden zonder dat je het merkt.

Dit betekent nu dat je veel sneller aankomt en dat je’veel harder moet sporten om vet te verliezen. Deze onverwachte “plotselinge” verandering in het stofwisselingsniveau is de reden waarom meisjes dik worden na het huwelijk.

Met de hormonale veranderingen die na het huwelijk in het lichaam plaatsvinden, is het als een dubbele mokerslag. Vandaar dat de kans om aan te komen na het huwelijk toeneemt, terwijl die om af te vallen afneemt!

Socializen en groepsdruk

Herinner je je de tientallen feesten en partijen nog die voor het bruidspaar werden georganiseerd? Uitgebreide familieleden, goede vrienden, buren, iedereen wil de nieuwe bruid en de bruidegom verwelkomen. Als je de eerste bruid bent onder je vriendinnen wees dan klaar voor groepsdruk!

Het hele netwerk van twee families geeft borrels, en de meeste hebben een scala aan desserts, rijkelijk voedsel, en zelfs alcohol. De bruidsparen doen dan hetzelfde door mensen uit te nodigen in hun nieuwe huizen en het leidt alleen maar tot meer gezelligheid en feestjes.

Eenmaal op het feest is er niets anders te doen dan drinken, eten en blij zijn. Het verorberen van voedsel op een feest dat speciaal voor jou wordt georganiseerd lijkt misschien gerechtvaardigd, maar hoe zit het met die extra calorieën?

Verandering in houding tegenover jezelf

Vrouwen hebben de neiging tijd te besteden aan hun figuur en uiterlijk en zijn zich daar gewoonlijk nogal bewust van. Vóór het huwelijk zat je uren voor de spiegel, en kwam je in actie als er ook maar een enkel puistje op je gezicht opdook. Maar na het huwelijk verandert deze houding, de druk is eraf, je voelt niet langer de behoefte om zonodig aantrekkelijk voor je partner te zijn.

Familie en haar eetgewoonten

De veranderingen na het huwelijk voor een meisje zijn talrijk, waaronder het overnemen van de eetgewoonten van haar nieuwe familie. Als je in een gezin trouwt dat gelooft in goed eten en comfortabel leven, dan zal fitness op de achtergrond raken. Hoezeer je ook probeert je te beheersen als er lekkers rondslingert is de kans groot dat je er af en toe aan zult knabbelen.

De meeste gezondheidsdeskundigen raden aan al het vette voedsel weg te gooien, vooral die pakken koekjes en biscuitjes! Maar als je echtgenoot wel een gezondheidsfreak is, dan zou je een gezonde levensstijl kunnen gaan volgen. Anders is de kans groot dat je je uiteindelijk schikt in die pasgetrouwde gewichtstoename. Maak tijd voor leuke workouts met je partner, ook al is het thuis.

Het leven gemakkelijk opnemen, niet zo serieus ok?

Sommige vrouwen denken bij trouwen aan het wegwerken van alle hindernissen. Je klaart je universiteit, hebt een baan, trouwt, en raakt gesetteld. Sommigen van ons geven onze carrières op en maken er een gewoonte van om een ontspannen leven te leiden.

De gebruikelijke routine bestaat uit werken, eten en slapen. Bovendien hebben we soms de neiging er niet veel aan te doen, behalve het aan de hormonen te wijten. Dit is de reden waarom veel vrouwen na het huwelijk aankomen in gewicht.

waarom meisjes dik worden na het huwelijk: sedentaire levensstijl

Het eten van kliekjes

Het idee van voedselverspilling schrikt vrouwen af en terecht. Om er zeker van te zijn dat het gekookte voedsel niet verspild wordt, eten vrouwen het uiteindelijk als ontbijt of avondeten op.

Daardoor neemt hun eetlust toe en komen ze aan. Dit is een van de belangrijkste redenen voor gewichtstoename na het huwelijk. Als je een echtgenoot bent die dit leest, is het misschien tijd om te leren hoe je je mooie rondborstige echtgenote kunt waarderen.

Hoewel deze pasgetrouwde gewichtstoename niet het einde van de wereld is, want het kan verholpen worden.

Hoe kan ik voorkomen dat ik na het huwelijk aankom in gewicht?

Dus, nu we weten waarom vrouwen in een relatie aankomen, is het tijd om uit te zoeken hoe je dat kunt voorkomen. Een van de beste eigenschap van het menselijk lichaam is zijn pure kneedbaarheid. Je kunt je lichaam veranderen en het de vorm geven die je wilt, met enige inspanning.

Hormonale veranderingen na het huwelijk, een verhoogd stressniveau of een van de andere redenen waarom vrouwen na het huwelijk aankomen kunnen worden tegengegaan als je de volgende tips volgt:

 • Streng trainingsregime thuis:
  Soms kan alleen al een strenge trainingsroutine thuis al het verschil maken! Ken je echter je luie zelf en denk je dat je’niet in staat zult zijn in je eentje een trainingsschema vol te houden, probeer dan de onderstaande punten
 • Geniet van je sportschool:
  Nu weten we allemaal dat dit werkt!Naar de sportschool doet wonderen voor die pas aangekomen kilo’s en je zult je uiteindelijk door de aanvankelijke weerstand heen moeten werken en er plezier in gaan krijgen (hopelijk!)
 • Neem een personal trainer:
  Als je nog steeds het gevoel hebt dat je meer een duwtje in de rug nodig hebt, zal niemand je zo hard pushen als je persoonlijke trainer. Je zult hem/haar haten en dan weer van hem/haar houden. Ze zullen hun plannen om je fit te maken doorzetten, zelfs als je dat zelf niet doet
 • Verbeter je dieet:
  Het aanhouden van je dieet en eetgewoonten kan je slechts in een paar maanden helpen afslanken. Letten op wat je eet en minder snoepen en voedingsmiddelen eten die een hoge voedingswaarde hebben en weinig calorieën bevatten, doet wonderen voor je
 • Probeer eens met intermittent fasting:
  Intermittent fasting is iets waar mensen bij lijken te zweren! Het is een geweldige en gezonde voedingstrend. Probeer het eens!
 • Ga eens naar de dokter:
  Een onderliggende gezondheidstoestand kan de oorzaak zijn van een eventuele onnatuurlijke gewichtstoename. Het kan een probleem zijn dat groter is dan de onschuldige kilootjes van pasgetrouwden. Dus als je andere symptomen ervaart, kun je het beste even naar de huisarts gaan. Voorkomen is beter dan genezen.

Het kan geen kwaad om na je huwelijk een paar “extra gelukkige” kilo’s aan te komen, maar je moet er wel voor zorgen dat die gewichtstoename nog wel omkeerbaar blijft. Je moet weten wanneer je een grens moet trekken in eetbuien en gezelligheid. Want het huwelijk is een lange reis en je kunt niet de hele weg aan blijven komen.

Marital satisfaction predicts weight gain in early marriage.

Be the first to rate

Similar Posts