Gewoon handige snippertips voor thuis en in de keuken:

 1. Wil je zoveel mogelijk vitaminen en voedingstoffen behouden bij het bereiden van groente? Was de groente eerst voordat je het gaat snijden. Er komen anders te veel voedingstoffen in het water, die je vervolgens weer in de gootsteen gooit. Kook de groente ook niet te gaar.
 2. Eet fruit bij voorkeur voor je maaltijd. Fruit is licht verteerbaar, in tegenstelling tot de gewone maaltijden die doorgaans zwaarder zijn. Zo voorkom je gisting omdat fruit de normale maaltijden “inhaalt”.
 3. Probeer je vlees, groenten en eieren eens in olijfolie te bakken. Maak de olie niet te heet, anders gaat het spatten.
 4. Eet nooit fruit wat te hard is (onrijp). Zoals bananen, peren en kiwi’s.
 5. Probeer zoveel mogelijk fabrieksbrood te vermijden. Er zitten meer chemicaliën, kleur- en geurstoffen in dan (doorgaans) bij een gewone bakker het geval is.
 6. Als je beslist geen suiker wilt gebruiken, lees dan altijd de verpakking. Want er zitten veel verborgen suikers in klaargemaakte voedingsmiddelen. BV. ketchup, mayonaise, soepen etc.
 7. Gebruik liever geen margarine, vooral die goedkope soorten zitten vol met chemicaliën. Gebruik liever roomboter maar dan dun gesmeerd op het brood.
 8. Kook peulvruchten altijd zonder zout. Zout in het kookwater maakt de bonen hard en dat verlengt weer de kooktijd.
 9. Laat vlees niet zwart worden en laat bak- en braadvet niet verbranden.  Er kunnen zich anders stoffen vormen die in bepaalde hoeveelheden de kans op darmkanker verhogen
 10. Bewaar bak- en braadproducten gekoeld, in een donker en  afgesloten verpakking.
 11. Braad vlees op een matig vuur als je het sappig wilt houden. Op een hoog vuur schroeit het vlees niet dicht, maar maakt u de korst poreuzer, waardoor het vlees juist uitdroogt.

Heb je een leuke snippertips die er nog niet bij staan? Zet het in de snippertips comments, dan plaatsen wij het in deze snippertips lijst.

Ook lezen:

Be the first to rate

Similar Posts