khashayarAmerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat Transcendente Meditatie niet alleen heel effectief is tegen stress, maar ook helpt bij het reguleren van hoge bloeddruk. Volgens het artikel dat is gepubliceerd is in de American Journal of Hypertension is gebleken dat Transcendente Meditatie een effectieve behandeling biedt bij een te hoge bloeddruk zonder de vervelende bijwerkingen van anti-depressiva.

Ontdekt is dat TM (Transcendente Meditatie) in verband is gebracht met een vermindering van 4,7 en 3,2 millimeter  in de systolic (het moment van hartslag waarbij de bloedruk het hoogst is) en diastolic. (het moment waarbij er even geen pompdruk is tussen de hartslagen)

Onderzoekers van de University of Kentucky dat het effect van TM verder reikt dan gewoon mediteren, ontspanning oefeningen, biofeedback en stress management.

Transcendente Meditatie is een simpele methode van diepe ontspanning die iedere dag 15-20 minuten duurt en het best zowel ‘s ochtends als ‘s avonds gedaan kan worden.

Meer lezen over Transcendente Meditatie?

Bron: American Journal of Hypertension

Be the first to rate

Similar Posts