knoflookDoor velen geliefd maar…..door anderen verafschuwd. “Het is die lucht, ja die vreselijke lucht”, klinkt vaak de kreet. Over smaak valt niet te twisten. Er zijn zelfs mensen die de lucht zelfs lekker vinden.

Voor degenen die houden van knoflook, is het leuk te weten dat de laatste jaren knoflook steeds bekender is geworden. Steeds meer mensen gaan de smaak toch wel waarderen. Het is zoiets als het leren eten van tomaten. Dat geldt ook voor de deze knol.

knoflookpersEnkele wetenswaardigheden: deze knol behoort tot het scherpste lid van de uienfamilie en is een belangrijk onderdeel in veel keukens over de hele wereld. Knoflook bevat veel zwavelhoudende componenten die biologisch actief zijn. De effecten van knoflook zijn zo talrijk en gevarieerd dat men nog niet zeker weet welke stoffen daar verantwoordelijk voor zijn. Maar 1 ding is zeker knoflook is zeer gezond.

Enkele gezondheidsvoordelen

  • Het is goed voor het hart- en vaatstelsel.
  • Regelmatig gebruik verlaagt enigszins de bloeddruk.
  • Verlaagt het cholesterol.

Het vermindert de neiging tot klonteren van het bloed.

(dit geldt alleen voor gezonde mensen, bij eventueel problemen kun je beter eerst contact opnemen met je huisarts. Een kruid kan natuurlijk nooit medicijnen vervangen).
Het is is ook een krachtig antibioticum en gaat de groei van bacteriën en schimmels tegen en veegt de darmen schoon.

 

Er zijn boeken vol geschreven over deze knol. In iedere bibliotheek staan er wel een paar.

knoflook bloeiHet beste is altijd voor verste gaan 

Pers het uit in salades of bak het licht in olijfolie. Mogelijkheden genoeg.

Voor degenen die de geur en smaak echt niet waarderen zijn er tabletten en capsules in de handel. Neem een goede kwaliteit, hoewel gezegd moet worden dat men niet precies weet wat de effectiviteit is van een langdurig gebruik van supplementen.

Maar voor degenen die echt van knoflook houden! 
Puur natuur is toch het beste. Geniet er van!

 

4/5 - (2 votes)

Similar Posts