Wat is er dat een voedzaam mengsel van kaneel en honing niet kan genezen!

Er is geen twijfel aan de eeuwenoude wijsheid van oude wetenschapsmensen en zieners die gehamerd hebben op het geneeskundig belang van deze twee ingrediënten. Maar werken ze eigenlijk ook goed in de tegenwoordige tijd? Laten we dat eens uitzoeken.

Kaneel en honing

Honing en kaneel zijn twee ingrediënten waarvan bekend is dat ze uiterst heilzaam zijn bij het genezen van vele ziekten en eigenschappen hebben die de immuniteit helpen opkrikken, zoals aanbevolen door Ayurveda. Er is veel literatuur beschikbaar over de behandeling van verschillende ziekten door het regelmatig gebruik van honing en kaneel.

De voordelen van kaneel en honing zijn groot en talrijk en hier zijn er een paar die je helpen een gezond lichaam te bereiken.

Waarom kaneel en honing gebruiken?

Voordelen van Kaneel en HoningKaneel en honing zijn een geschenk van de natuur aan de mensheid. Aan de ene kant, kaneel staat bekend als heilzaam bij de behandeling van, spijsverteringsproblemen en versterkt gewrichten. Aan de andere kant heeft honing ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen die helpen bacteriële en schimmelinfecties te bestrijden. Behalve dit is honing ook een rijke bron van, aminozuur, niacine, riboflavine, ijzer, calcium, enz.

Voedingswaarde van honing en kaneel:

Honing en kaneel zijn voedzame voedingsmiddelen en bevatten mineralen, vitaminen en andere essentiële voedingsstoffen die helpen bij het behoud van een goede gezondheid. Deze beide ingrediënten bevatten ook weinig vet en kunnen dus met mate dagelijks geconsumeerd worden.

Verlaagt risico op hartziekten

Een kaneel-honing brouwsel is heel nuttig bij het verlagen van het cholesterolgehalte. Een hoog cholesterolgehalte kan tot atherosclerose leiden, maar door honing en kaneel in je dagelijkse maaltijden op te nemen kun je het risico om ten prooi te vallen aan hartkwalen op afstand houden.

Boost de immuniteit

Van regelmatige inname van honing- kaneelmix wordt aangenomen dat het de immuniteit van een mens verhoogt. Het is ook rijk aan antioxidanten en anti-bacteriële eigenschappen die het spijsverteringsstelsel helpen verbeteren en het versterken om allerlei ziekten en kwalen te bestrijden. Het innemen van een theelepel honing met citroensap en warm water helpt vrije radicalen en schadelijke gifstoffen uit het systeem te spoelen. Zo krijg je een gezonde darm en blijf je de hele dag actief.

Gebruikt voor de behandeling van huidinfecties

Voordelen van kaneelhoningDe voordelen die honing en kaneel bieden strekken zich ook uit tot huidverzorging. Kleine huidinfecties kunnen behandeld worden met een toepassing van kaneel- honingpasta op regelmatige basis. Lees meer over zelfgemaakte huidverzorgingstips op onze blog.

Helpt de gewrichten te versterken

Artritis is de pijn die veroorzaakt wordt door zwelling, ontsteking en stijfheid in het gewrichtsgebied. Hoewel er geen direct wetenschappelijk bewijs is dat het gebruik van honing helpt de pijn te voorkomen, is het toch aan te bevelen dagelijks een mengsel van kaneel en honing in te nemen om je van de pijn te verlossen. Dat komt doordat honing ontstekingsremmende eigenschappen heeft die de pijn helpen verzachten en kalmeren.

Voordelen van kaneel en honing voor de gewrichtenHoning kan het immuunsysteem te versterken en helpt je zo beschermd te houden tegen gewrichtsproblemen. Kaneel en honing is ook heel nuttig om de gewrichten gezond te houden.

Goed voor diabetes

Een brouwsel van honing en kaneel is ook goed voor mensen met diabetes, omdat het geen kunstmatige zoetheid toevoegt en de glucosespiegel verlaagt. Maar je moet altijd een arts raadplegen voordat je honing in je dieet opneemt en om te weten of het geschikt voor je is om het te consumeren.

Behandelt blaasontstekingen

Voordelen van kaneel-honing bij blaasontstekingenEen theelepel kaneelpoeder gemengd met een halve theelepel honing in lauw water helpt bacteriën vernietigen die in de urineblaas voorkomen. Zo blijf je beschermd tegen het oplopen van blaasontstekingen.

Helpt bij maagaandoeningen

Regelmatig honing en kaneelpoeder met water drinken helpt ook de maag te verlichten van gas en winderigheid, terwijl het helpt de darmen vrij te houden van eventuele verstoppingen en de stoelgang te regulariseren.

Verwijdert slechte adem

De aanwezigheid van propolis in honing helpt bij het genezen van het probleem van slechte adem. Het heeft ook sterke ontstekingsremmende eigenschappen die helpen bij de genezing van tandvlees en tanden en elke infectie of ziekte op afstand houden.

Kaneel en honing tegen slechte ademDoor honing op je tanden en tandvlees te gebruiken help je de verspreiding van schadelijke bacteriën in de mond tegen te gaan, die wanneer ze zich in de mond of op de tong ophopen je mond slecht doen ruiken.

Gorgelen met honing en kaneel gemengd met warm water helpt om van een vieze adem af te komen. Doe het minstens tweemaal per week gedurende een langere periode voor het gewenste resultaat.

Gebruikt als energiebooster

De voordelen van honing en kaneel strekken zich ook uit tot het zijn van een natuurlijke energiedrank. Het helpt het lichaam om energiek en alert te blijven. ½ theelepel rauwe honing gemengd met ¼ theelepel kaneel vermengd met warm water doet de truc om een heerlijke natuurlijke gezondheidsdrank te maken die onmiddellijk energie geeft.

Door de gezondheidsvoordelen van honing in overweging te nemen en het op de juiste manier te gebruiken, kun je genieten van de heerlijke smaak en de voordelen voor je gezondheid.

Gebruikt tegen allergieën

Allergieën die tot verkoudheid en hoest leiden kunnen worden genezen door 1 el lauwe honing in te nemen, vermengd met ¼ theelepel kaneelpoeder. Dit mengsel moet echter regelmatig gedurende 3 dagen worden ingenomen voor het beste resultaat.

Krijgt keelproblemen

De antibacteriële, antimicrobiële en antivirale eigenschappen van honing en kaneel helpen keelproblemen en keelinfecties te genezen. De beste manier om dit te bereiden is door 3-4 kaneelstokjes te koken en het gekookte water te mengen met 1 tl honing.

Behandelt hoest en verkoudheid

Kaneel en honing tegen hoestVlak voor het slapengaan een mengsel van ½ theelepel kaneelpoeder met 1 theelepel honing drinken kan de symptomen van hoest en verkoudheid helpen verlichten.

Hoewel dit maar een paar zijn van de verschillende gezondheidsvoordelen die honing en kaneel hebben, bekijken we hier hoe honing en kaneel dagelijks gebruikt kunnen worden voor een heilzame gezondheidservaring.

Honingwater met kaneel Recept

Een honing en kaneel drankje is betrekkelijk eenvoudig te maken, want er komt geen ingewikkeld proces of bereidingswijze aan te pas.

Opmerking: We bevelen het gebruik van bloemenhoning aan in alle remedies en zit boordevol en mineralen die een veelheid aan gezondheidsvoordelen hebben, die essentieel zijn om je gezond, actief en fit te houden.

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel kaneelpoeder (bij voorkeur biologisch)
  • 1 kopje water

Bewerking:

  • Kook het water
  • Voeg kaneelpoeder toe aan het gekookte water
  • Steek het brouwsel gedurende 15 minuten
  • Voeg honing toe aan het afgekoelde mengsel
  • Drink dit twee keer per dag (een keer ‘s morgens op een lege maag en een voor het slapen gaan)
  • Drinken van dit mengsel elke dag zal je van verschillende gezondheidsproblemen afhelpen en tegelijk fit en gezond houden
Be the first to rate

Similar Posts