Honing zit boordevol voedingsstoffen en antioxidanten waarvan is aangetoond dat ze het cholesterolgehalte verlagen en de insulinegevoeligheid verbeteren. In dit artikel bespreken we zes van de voordelen van honing voor het verbeteren van de cardiovasculaire gezondheid.

Er is overtuigend bewijs dat honing kan helpen de bloeddruk te verlagen – als een natuurlijk en biologisch alternatief voor bloeddrukmedicatie.

Als u lijdt aan hoge bloeddruk of diabetes, kent u wellicht de vele moeilijkheden die daarmee gepaard gaan. In geval van nood, als u een ongeluk krijgt, of zelfs als u veel stress hebt, kan uw bloeddruk stijgen.

Een aantal factoren beïnvloedt hoe hoog uw bloeddruk wordt – en als u uw bloeddruk niet onder controle houdt, kan uw gezondheid in gevaar komen. Maar wist je dat honing een krachtig vermogen heeft om je bloeddruk onder controle te houden?

SMALL

Honing als multi-functioneel voedingsmiddel en medicijn

Wist u dat honing eigenlijk een van de gezondste en beste natuurlijke voedingsmiddelen op aarde is? Het is zelfs bekend dat het de bloeddruk verlaagt en het hart helpt.

Honing wordt al vele jaren gebruikt in de traditionele geneeskunde en het is wetenschappelijk bewezen dat het helpt bij een verscheidenheid aan medische aandoeningen, waaronder hoge bloeddruk. Hier zijn zes redenen waarom honing kan helpen bij het bestrijden van hoge bloeddruk:

Honing bij hoge bloeddruk is een krachtig wapen

In een studie gepubliceerd in het Journal of Cardiology, ontdekten onderzoekers van de Universiteit van Athene in Griekenland dat honing een krachtig wapen is tegen hoge bloeddruk en kan helpen de effecten ervan onder controle te krijgen en zelfs om te keren.

honingVolgens dr. Maria Papageorgiou, de hoofdonderzoeker, zou honing bij hoge bloeddruk kunnen werken door het stabiliseren en verminderen van stresshormoon niveaus, wat op zijn beurt de opbouw van plaque in de slagaders zou kunnen vertragen.

Het wordt ook al eeuwenlang gebruikt voor de behandeling van aandoeningen zoals hoest en infecties van de luchtwegen, naast de behandeling van diabetes en infecties van wonden en zweren. Onze resultaten tonen aan dat honing een veelbelovende kandidaat is voor de preventie en behandeling van hart- en vaatziekten, met name hoge bloeddruk.

Wat is bloeddruk in het kort?

Bloeddruk kan worden gezien als de druk in de slagaders tegen de kracht van het bloed dat erdoorheen stroomt. De bloeddruk wordt gemeten in twee getallen: systolische druk (het bovenste getal) en diastolische druk (het onderste getal). De normale waarden voor volwassenen zijn 120/80mm Hg. Alles boven 140/90 wordt beschouwd als hoge bloeddruk.

De geschiedenis van honing in de geneeskunde

Het eerste bekende medische gebruik van honing werd opgetekend in het oude Egypte, rond 3500 v. Chr. Egyptische artsen schreven honing voor om wonden en infecties te genezen, maar ze gebruikten het niet als conserveringsmiddel. Hiervoor vertrouwden zij op de antibacteriële eigenschappen van honing, en zij gebruikten het sap ook om een soort inkt te maken voor het schrijven.

Honing bij hoge bloeddruk is daardoor een van de oudst bekende natuurlijke geneesmiddelen. Sinds de oudheid gebruiken mensen honing om een grote verscheidenheid aan kwalen te behandelen. Honing is een van de meest stabiele en veilige conserveringsmiddelen voor voedsel en andere producten.

Honing wordt verondersteld heilzaam te zijn bij de behandeling van kiespijn, diarree, koorts, infecties, verkoudheid en hoest. Honing kan worden aangebracht op snij- en schaafwonden om de genezing te bevorderen en infecties te voorkomen.

Een overzicht van studies over de voordelen van honing

Er zijn studies gedaan die de gezondheidsvoordelen van honing aantonen. Het belangrijkste voordeel is dat honing anti-microbiële eigenschappen bevat die de verspreiding van bacteriën en andere micro-organismen tegengaan. Honing helpt ook om ontstekingen in het lichaam te verminderen.

Deze studies zijn interessant en het bewijs is zeer overtuigend. Dit soort onderzoek zal helpen bij het opbouwen van de zaak voor het gebruik van honing in vele andere gebieden van de gezondheidszorg.

Honing bij hoge bloeddruk wordt vaak aangeprezen om zijn gezondheidsvoordelen en uit onderzoek is gebleken dat honing echt beter voor je is dan andere zoetstoffen. Onderzoekers vergeleken de effecten van honing, stevia, aspartaam en sucrose (tafelsuiker) op de stemming en de cognitieve functie.

De resultaten?

De groep die honing bij hoge bloeddruk kreeg, had een beter humeur dan de sucrose groep, en een beter geheugen dan de stevia groep. De onderzoekers concludeerden dat hun resultaten “het gebruik van honing om energie te leveren, zonder nadelige effecten op cognitie en stemming, ondersteunen.”

Waarom honing beter is dan bloeddrukmedicijnen

Honing is goed voor je en het is een superfood op de best mogelijke manier. Het is het enige voedsel op aarde dat daadwerkelijk de functie verbetert van het orgaan waar de hoge bloeddruk vandaan komt.

Wanneer de bloeddruk stijgt, pompt je hart efficiënter omdat het verhoogde glucoseniveau dat het van de honing krijgt, wordt omgezet in energie om de spiersamentrekkingen aan te drijven.

Dit is hoe honing de bloeddruk kan verlagen. Het verlaagt ook het slechte cholesterol en triglyceriden. Het is een echte win-win.

De meeste mensen weten dat honing kan worden gebruikt als een antisepticum. Ze gebruiken honing als middel tegen brandwonden. Als je snijwonden of een wondje hebt, doe er dan wat honing op. Het helpt de wond sneller te genezen.

Je kunt zelfs honing op schaafwonden op je knieën of ellebogen doen. Hierdoor zullen ze sneller genezen en beter worden. Honing werkt ook goed als je kiespijn hebt. Smeer gewoon wat honing op je tandvlees. Honing kan heel nuttig zijn als je probeert af te vallen. Smeer gewoon wat honing op een stuk brood en eet het op.

Het feit dat honing bij hoge bloeddruk verlagend werkt, maakt het een heerlijk voedingsmiddel voor mensen met een hoge bloeddruk. Honing is rijk aan fructose en bevat meer dan twee keer zoveel suiker als gewone tafelsuiker. Het bevat ook enzymen en voedingsstoffen die het lichaam helpen dit supervoedsel te verteren en op te nemen.

Vanwege het hoge suikergehalte moet je het echter met mate eten en het niet als tussendoortje gebruiken telkens als je honger hebt. Uw arts kan u een specifieke dosis honing voorschrijven als u problemen heeft met uw bloeddruk.

bijen honing shutterstock 5922463

Wat maakt honing anders dan andere medicijnen

Er is een zeer belangrijk punt dat hier moet worden gemaakt. Als je nadenkt over de rol van honing in de gezondheid, moet je de manier begrijpen waarop honing wordt geproduceerd. Om honing te maken, moeten bijen bloemennectar verzamelen van planten.

Deze nectar wordt opgeslagen in een structuur die honingraat wordt genoemd. Terwijl de nectar in de honingraat zit, gaat hij gisten en vermengt zich met de enzymen en bacteriën in de honingraat. Deze combinatie van vloeistof en vaste stof creëert een krachtig anti-microbieel middel.

Honing is meer dan alleen suiker. Het is een zeer complex mengsel van suikers en eiwitten dat krachtige antibacteriële, ontstekingsremmende en anti-oxiderende eigenschappen bevat die veel groter zijn dan die van de andere zoetstoffen die we gebruiken. We kunnen er zelfs medicijnen van maken.

De truc is te weten welke soorten honing je moet gebruiken, hoe je ze moet bewaren en bereiden voor optimale gezondheidsvoordelen. En het kan lastig zijn honing te vinden. Sommige honingsoorten bevatten zo weinig suiker dat het bijna niet te merken is. En sommige honingsoorten hebben een sterke, plakkerige smaak en geur.

Er is een zeer belangrijk punt dat hier moet worden gemaakt. Als je nadenkt over de rol van honing in de gezondheid, moet je de manier begrijpen waarop honing wordt geproduceerd. Om honing te maken, moeten bijen bloemennectar verzamelen van planten.

Deze nectar wordt opgeslagen in een structuur die honingraat wordt genoemd. Terwijl de nectar in de honingraat zit, gaat hij gisten en vermengt zich met de enzymen en bacteriën in de honingraat. Deze combinatie van vloeistof en vaste stof creëert een krachtig anti-microbieel middel.

SMALL 1

Hoe gebruik je honing om de bloeddruk op natuurlijke wijze te verlagen

Honing kan een hoge bloeddruk helpen verlagen omdat het kalium, magnesium en zink bevat, die helpen het natriumgehalte van het bloed te reguleren. Honing bevat ook vitamine B6, die de bloedsomloop verbetert en helpt het hart gezond te houden. Honing is een goede manier om de bloeddruk op natuurlijke wijze in korte tijd te verlagen zonder gebruik van medicijnen of supplementen.

Er zijn veel natuurlijke manieren om uw bloeddruk te verlagen, maar als u deze snel en effectief wilt verlagen zonder medicijnen te hoeven gebruiken, zijn er verschillende natuurlijke remedies die u kunt proberen. Met name van honing is bewezen dat het helpt. Om deze behandeling te maken, moet je wat water koken. Zodra het water kookt, doe je er ongeveer 2 theelepels honing in. Laat het mengsel 15 tot 30 minuten staan en zeef het dan.

Honing kan uw volgende natuurlijke alternatief zijn voor bloeddrukmedicatie. Veel deskundigen beweren dat honing kan helpen om hoge bloeddruk op natuurlijke wijze te verlagen. Volgens deze deskundigen bevat honing bepaalde stoffen die, wanneer ze worden geconsumeerd, helpen om de hoge bloeddruk te verlagen. De honing helpt ook om de bloeddruk te normaliseren door het verlagen van de bloedsuikerspiegel. Zoals u kunt zien op de foto hierboven, kan honing werken als een natuurlijk alternatief voor sommige medicijnen.

Wat is de huidige medische mening over honing en bloeddruk?

In een studie gepubliceerd in 2017 vonden de onderzoekers echter dat honing de bloeddruk aanzienlijk verlaagde bij patiënten die een hoge bloeddruk hadden. Het onderzoek suggereert dat honing mogelijk een rol kan spelen bij het beheren van hoge bloeddruk en verder moet worden onderzocht.

Als je probeert af te vallen, kan honing je vriend zijn.

Toen onderzoekers van de Harvard Medical School wilden weten of de populaire bewering dat honing een natuurlijke zoetstof is en een “gezond alternatief” voor geraffineerde suiker waar was, besloten ze om dit in het lab te testen. Ze verdeelden een groep deelnemers in twee groepen en zetten de helft op een caloriearm dieet en de andere helft niet. Na acht weken vertoonden de honingliefhebbers een aanzienlijke daling van de bloeddruk, insulineresistentie en cholesterol.

Honing heeft ook een zeer lage glycemische index

Het is bekend dat honing een rijke bron van antioxidanten is, die nuttig zijn voor het lichaam. Honing is ook een natuurlijk voedingsmiddel dat het aminozuur L-fenylalanine bevat, dat de bloeddruk kan helpen verlagen. Honing heeft ook een zeer lage glycemische index (GI) – het verhoogt de bloedsuikerspiegel zeer weinig, en heeft de laagste GI-score van alle voedingsmiddelen, en hoe gezond is honing van de imker?

Universiteit van Reading, UK

De relatie tussen honing en bloeddruk is bestudeerd voor decennia. In een studie uitgevoerd in 2008, concludeerden onderzoekers van de Universiteit van Reading, UK dat het consumeren van honing kan helpen bij het verlagen van de systolische bloeddruk en de diastolische bloeddruk. Volgens deze studie heeft honing een zeer laag suikergehalte (iets meer dan 2%) en een hoog kalium- en magnesiumgehalte, wat helpt de bloedvaten gezond te houden.

Welk wetenschappelijk bewijs is er voor honing bij hoge bloeddruk?

Honing wordt vaak beschouwd als een gezonder alternatief voor suiker, maar wist u dat veel mensen er allergisch voor zijn? Dat komt doordat honing wordt gemaakt van de nectar van bloemen, die vervolgens wordt omgezet in honing.

Honing bevat kleine hoeveelheden bacteriën die helpen om schadelijke bacteriën te bestrijden, en wordt daarom vaak gebruikt om kleine snijwonden en wonden te behandelen. Maar het is alleen veilig om honing plaatselijk te gebruiken, omdat het ernstige allergische reacties kan veroorzaken als het wordt ingeslikt.

Misschien wel de allerbeste bijwerking

Uit een recente studie, gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association, blijkt dat mensen die regelmatig honing eten als onderdeel van een gezond dieet 31% minder kans hebben om aan kanker te sterven, vergeleken met mensen die geen honing consumeren.

Zijn er nog andere gezonde manieren dan honing bij hoge bloeddruk te gebruiken?

De beste manier om uw bloeddruk te verlagen is het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan kalium, magnesium, calcium, ijzer en B-vitaminen. Deze voedingsstoffen helpen je te ontspannen door je hartslag en bloeddruk te reguleren. Hier zijn 20 voedingsmiddelen die rijk zijn aan deze mineralen:

 • Linzen
 • Boerenkool
 • Appels
 • Perziken
 • Bonen
 • Aubergine
 • Komkommers
 • Pompoen
 • Watermeloen
 • Bruine rijst

Waar kan ik meer informatie vinden over het gebruik van honing bij hoge bloeddruk te verlagen?

honing bij hoge bloeddrukEr zijn veel boeken over honing en zijn toepassingen, maar ik denk dat dit boek nuttig zal blijken.

Vind meer informatie over het gebruik van honing bij hoge bloeddruk op hollandandbarrett.nl en honingonline.nl. U zult ook willen lezen over de geschiedenis van honing, waarom bijen zijn belangrijk voor onze gezondheid, en hoe honing kan ons ten goede komen in onze diëten. U kunt ook kijken naar video’s van Honeyguide, die veel middelen om u te helpen meer te leren over honing en bijenteelt te bieden.

Door de gezondheidsvoordelen van honing in overweging te nemen en het op de juiste manier te gebruiken, kun je genieten van de heerlijke smaak en de voordelen voor je gezondheid.

Waar moet ik bij honing vooral op letten?

Honing is heerlijk, veelzijdig en natuurlijk, maar het heeft niet de houdbaarheid van andere zoetstoffen. In feite kan honing nogal wispelturig zijn als het op bewaren aankomt. Wanneer honing wordt blootgesteld aan lucht, water en licht, oxideert hij, waardoor de kleur vervaagt. Na verloop van tijd kan het suikergehalte in honing veranderen, evenals de smaak.

De conclusie:

Concluderend bevat de volgende lijst de zes gezondheidsvoordelen van honing:

 • Honing bij hoge bloeddruk is een natuurlijke en gezonde zoetstof. Het kan helpen bij het verlagen van een hoge bloeddruk.
 • Hoog cholesterolgehalte: honing heeft cholesterolverlagende eigenschappen.
 • Verkoudheid en griep: honing is een natuurlijke remedie tegen verkoudheid en griep.
 • Diabetes: honing is een uitstekend middel om diabetes onder controle te houden. Het helpt de bloedsuikerspiegel in het lichaam te verlagen.
 • Gewichtsverlies: honing helpt bij gewichtsverlies.
 • Huidproblemen: honing is een natuurlijke exfoliant die dode huidcellen van het huidoppervlak verwijdert.

Veelgestelde vragen

Is honing goed voor het hart?

Honing kan helpen hartziekten te voorkomen. Volgens diverse onderzoeken kan honing helpen de bloeddruk te verlagen, het vetgehalte in het bloed te verbeteren, je hartslag te reguleren en het afsterven van gezonde cellen te voorkomen - allemaal factoren die je hartfunctie en gezondheid kunnen verbeteren

Welke groenten tegen hoge bloeddruk?

Bladgroenten zoals spinazie, broccoli, boerenkool voor een kalium boost. Het mineraal helpt natrium via je urine uit je lichaam te spoelen en versoepelt je bloedvatwanden

Is kaneel met honing gezond?

Hoewel honing en kaneel afzonderlijk voor geneeskundige doeleinden wordt gebruikt, geloven sommigen dat het combineren van de twee hun geneeskrachtige eigenschappen versterkt. De combinatie wordt al eeuwenlang in de oosterse en Ayurvedische geneeskunde gebruikt.

4/5 - (4 votes)

Similar Posts