Studies hebben aangetoond dat een Guarana detox kan helpen om het hongergevoel te verminderen en je stofwisseling te verhogen. Nu we dit uit de weg hebben kunnen we naar wat achtergronden kijken van de plant met zijn eigen set “ogen”.

Guarana is een plant afkomstig uit het Amazone regenwoud. Het is bezit een stimulerend middel dat cafeïne en theobromine bevat.

voordelen van Guarana detox

Guarana kan op veel manieren worden geconsumeerd, bijvoorbeeld door het als thee te drinken, door op de bladeren te kauwen of door het in pilvorm in te nemen. Het cafeïnegehalte in Guarana kan variëren, afhankelijk van hoe het is bereid.

Het wordt al eeuwenlang gebruikt door mensen die in Zuid-Amerika wonen vanwege zijn stimulerende eigenschappen en om hen wakker te houden tijdens lange jachtexpedities. Het werd ook traditioneel gebruikt als afrodisiacum* vanwege zijn reputatie voor het verhogen van het libido wanneer het wordt geconsumeerd met honing of andere zoetstoffen.

*Een afrodisiacum (meervoud: afrodisiaca) is een middel dat wordt gebruikt met het doel de geslachtsdrift te stimuleren. Veel stoffen waaraan een dergelijke werking wordt toegeschreven zijn van plantaardige, dierlijke of minerale oorsprong. In het verleden is er voortdurend gezocht naar effectieve afrodisiaca. Afrodisiacum – Wikipedia https://nl.wikipedia.org › wiki › Afrodisiacum
Er zijn enkele potentiële gezondheidsvoordelen verbonden aan het consumeren van Guarana, waaronder verhoogde energieniveaus, verbeterde mentale helderheid en minder

Potentiële gezondheidsvoordelen van Guarana detox

Guarana detox, is het veilig? Welnu, Guarana wordt gebruikt als kruid of als voedingssupplement vanwege het stimulerende karakter van zijn zaden. De concentratie cafeïne in Guarana zaden is twee keer zo hoog als die in koffiezaden. Daardoor wordt het additief veel gebruikt in energiedrankjes. Enkele van de mogelijke gezondheidsvoordelen van Guarana zijn het bestrijden van vermoeidheid, het stimuleren van de hersenkracht, het verbeteren van de gezondheid van het hart, en gewichtsverlies. Consumptie van Guarana kan ook de stofwisseling bevorderen en je huid er stralend uit laten zien.

Traditionele toepassingen

Traditioneel waren Guarana en detox synoniem. De zaden van Guarana werden door de Guarani stam gebruikt bij het brouwen van drankjes. De Guarani Paraguayaanse en Tupi stammen beschouwen Guarana als een belangrijk aspect op hun traditie. De stamleden pellen, wassen, drogen en stampen Guarana zaden tot een fijn poeder dat gebruikt wordt om kruidenthee van te maken. Het poeder wordt ook tot een deeg gekneed om er Guarana brood van te maken.

Al heel lang wordt Guarana gebruikt om spijsverteringsstoornissen te verzachten en regelmaat te bevorderen. De hoge concentratie cafeïne stimuleert de bewegingen in het spijsverteringskanaal, waardoor het een effectief natuurlijk middel is tegen zowel diarree als constipatie.

Bij gebruik in een natuurlijke huidverzorgingsroutine vermindert Guarana huidverslapping en rimpels. Het hoge gehalte aan antioxidanten en cafeïne helpt de huid te beschermen tegen UV-straling.

Moderne toepassingen

GuaranaHeden ten dage wordt Guarana veel gebruikt in koolzuurhoudende, gezoete energiedranken. Guarana extracten worden gebruikt als een belangrijk ingrediënt in energiedranken vanwege het hoge cafeïnegehalte. Het is een veel voorkomend ingrediënt in kruidenthee en capsules voor andere voedingssupplementen. In de fitness wordt Guarana detox gebruikt als hulpmiddel bij gewichtsverlies in afslankmiddelen, supplementen en oliën. Het hoge cafeïnegehalte in Guarana helpt bij het stimuleren van de stofwisseling, die op haar beurt helpt bij het opvoeren van de vetverbranding en het afwerpen van extra gewicht.

De zaden van Guarana worden ook medicinaal gebruikt om energie te verhogen. De plant wordt ook gebruikt om atletische prestaties op te voeren en als afrodisiacum. Andere opmerkelijke toepassingen zijn de behandeling van chronisch vermoeidheidssyndroom en lage bloeddruk en het voorkomen van dysenterie en malaria. Hoewel wetenschappelijk bewijs over de voordelen van Guarana detox nog schaars is, is de plant uitgegroeid tot een belangrijk ingrediënt in de frisdrankindustrie.

Gevaren van overmatige inname van Guarana

Hoewel lage doses veilig en heilzaam zijn kan een overmatige inname van Guarana nadelige bijwerkingen hebben. Het hoge cafeïnegehalte maakt Guarana zeer verslavend met mogelijke negatieve gevolgen voor de gezondheid. De meest voorkomende bijwerkingen kunnen zijn:

  • angstaanvallen
  • slapeloosheid
  • onregelmatige hartslag
  • misselijkheid
  • hoofdpijn
  • rusteloosheid
  • trillerigheid

Daarom is het belangrijk de consumptie van Guarana gematigd te houden. Zwangere vrouwen kunnen de inname van Guarana producten beter vermijden of beperken, want de hoge cafeïne gehaltes verhogen het risico op vroeggeboorte en geboorteafwijkingen.

Samenvatting

Dus vragen we ons af of Guarana detox wel zinvol is? Om te antwoorden: al onze Guarana detox programma’s hebben een kleine dosis Guarana om je te helpen je uithoudingsvermogen en helderheid te behouden tijdens de detox. Het extra voordeel om dit in onze pakketten op te nemen heeft positieve feedback gehad van gasten, en hun algemene ervaring in therapietrouw.

Guarana

Be the first to rate

Similar Posts