Gember is een populaire ouderwetse specerij die in veel spijzen en dranken kan worden gebruikt. Het is veelzijdig en kan worden gebruikt in een breed scala van voedingsmiddelen en dranken. Maar is gember goed voor ketose, of kan deze specerij je ketose stoppen?

Gember in een keto-dieet

Ondanks 18 gram koolhydraten per 100 gram gewicht is gember ketogeen. Veel mensen twijfelen omdat ze kijken naar die 100 gram koolhydraten. Maar gember is eigenlijk een krachtige wortel en je kunt er bijvoorbeeld stukken van meer dan twee centimeter selderij aan toevoegen om van zijn authentieke gembersmaak te genieten.

De voordelen van gember

Gember biedt vele prachtige gezondheidsvoordelen en kan de effectiviteit van uw ketogeen dieet enorm verbeteren.

Kan helpen bij symptomen van keto-griep

Gember is een van de beste remedies tegen verkoudheid, griep, hoest en andere gerelateerde aandoeningen. In een studie werd de doeltreffendheid van gember bij de behandeling van verkoudheden en griep bij 120 zwangere vrouwen onderzocht.

brown and white food on white ceramic plateKan honger verminderen en volheid bevorderen

Uit vele studies is gebleken dat gember de calorieverbranding effect van voedsel kan versterken. Thermogenese verbetert de calorie-inname, vermindert de honger en verhoogt het verzadigingsgevoel. In een studie bij een groep mannen met overgewicht werd onderzocht hoe gember de calorie-inname, de eetlust en het verzadigingsgevoel beïnvloedt. Uit de resultaten bleek dat ginseng de thermogenese verbeterde en de honger verminderde.

Kan helpen bij het afvallen

Het resultaat dat ontdekt werd is een bewezen effect van gember op zwaarlijvigheid. Het is gedurende een jaar onderzocht bij 12 vrouwen met overgewicht. Het resultaat toont aan dat gember opmerkelijk gewichtsverlies kan teweegbrengen, en dat het mogelijkheden biedt om zwaarlijvigheid te bestrijden.

Het gebruik van de dosering: 2 g (2000 mg) per dag in de loop van 12 weken.

Als u verse gember aan uw Keto-dieet wilt toevoegen, moet u een klein hapje per dag nemen: het is niet aan te bevelen om grote hoeveelheden te nemen

Gemberthee

Gember

Gemberthee is een van de beste en lekkerste manieren om van ginseng te genieten. Het is super makkelijk te maken en smaakt heerlijk. Kook gewoon een klein stukje ginseng (2-4 cm) in water gedurende 3-5 minuten voor je het poeder in je kopje of theepot doet. Je kunt de thee zoeten met vloeibare stevia als je dat wilt.

Marinade voor vlees

Voeg gehakte gember toe aan de marinade voor het lamsvlees. Hier is een voorbeeld van een marinade die je kunt gebruiken: gewone Griekse yoghurt, gehakte gember, citroensap, zout en andere kruiden. Doe de marinade in een plastic bak of zak en zet 30 minuten tot 5 uur in de koelkast.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van het drinken van gemberthee?

Gemberthee kan helpen bij het verminderen van misselijkheid, het verhogen van de bloedcirculatie en het verminderen van ontstekingen. Het kan ook helpen bij het verminderen van hoofdpijn en het versterken van het immuunsysteem.

Hoe maak ik gemberthee?

Om gemberthee te maken, kun je een stukje gember schillen en in plakjes snijden. Voeg de plakjes gember toe aan een kopje kokend water en laat het 5-10 minuten trekken. Voeg eventueel honing of citroensap toe voor smaak.

Kan ik gemberthee drinken als ik zwanger ben?

Hoewel gemberthee algemeen als veilig wordt beschouwd voor zwangere vrouwen om te drinken, is het altijd het beste om het advies te vragen aan je arts of verloskundige voordat je gemberthee of andere kruiden gaat drinken tijdens de zwangerschap.

Bronnen:

Gember is een wortelknol van de gemberplant.

Ook lezen:

Be the first to rate

Similar Posts