Dive Into Your Own PossibilitiesHoe ben ik begonnen met Dive Into Your Own Possibilities?

Ik ben Kim.
Op jonge leeftijd was ik al nieuwsgierig naar de grote vragen des levens. In mijn twintiger jaren overleden mijn beide ouders. Hierdoor werd het verlangen naar zingeving urgent. Dit was voor mij het startpunt van mijn ontdekkingsreis.

Mijn reis voert langs allerlei stations. Ik deed opleidingen in Reiki (zowel de Westerse als de originele Japanse vorm), de voetreflex massage en de NLP. Jarenlang beoefen ik Zen meditatie en Mindfulness. Na een Mindfulness training heb ik de opleiding Mindfulness en Compassie coach gevolgd.

Het bracht mij bij het punt dat ik, behalve het kalmeren van de geest, ook met mijn lichaam aan de slag wilde gaan. Dus deed ik workshops bij Wim Hof ( The Iceman) en een opleiding tot ademcoach. Daar stopte mijn reis niet. Het voelde alsof ik nog teveel in mijn hoofd zat. Het was tijd om alles te integreren.

De Tantra meditatie en de Tibetaanse Dzoghen meditatie gaven een eerste aanzet tot balans in heart, body en mind. Uiteindelijk ben ik aanbeland bij de Yin Yoga; ook wel de meditatievorm binnen de Yoga genoemd. Waarin ik een basisopleiding heb gevolgd.

Alle (levens-)ervaringen en opleidingen hebben mij tools gegeven om steeds meer te ontdekken wie ik ben en wat ik wil in dit leven. Mijn gedachten (hoofd) en emoties (bekken) staan in verbinding met mijn gevoel (hart). Dit is iets wat voortdurende aandacht en beoefening behoeft. Zo krijg ik steeds meer toegang tot mijn volledige potentieel en heb ik de mogelijkheid om te zijn wie ik ben i.p.v. wie ik denk dat ik moet zijn.

Deze ervaring deel ik graag met anderen in de vorm van handvaten. Handvaten die praktisch toepasbaar zijn in het dagelijks leven en aansluiten bij het in balans brengen van hoofd, bekken en hart. Met als doel meer in verbinding te komen met wie je werkelijk bent; met jouw hart en met jouw potentieel.

Ik ben moeder van twee jongenskinderen, werk in de jeugdzorg en heb een hond. Ik hou van wandelen en dansen, van de zee en de sterren, van zwarte koffie met twee zoetjes en rode wijn. Het is mijn kracht om een sfeer van veiligheid, vriendelijkheid, respect en acceptatie te creëren. Van anderen hoor ik terug dat mijn communicatie betrokken, direct, vriendelijk en eerlijk is.

Wat doe ik?

Rust, ontspanning, in verbinding voelen met jezelf en anderen, in het NU zijn. Deze termen hoor je steeds meer voorbij komen. In deze tijd waarin mensen veel prikkels, stress en soms ook angst ervaren, bestaat een toenemende behoefte aan rust, ontspanning en zingeving. De wens om jezelf weer te kunnen voelen en horen.

Als dit bij jou iets raakt en je zou hiermee graag iets willen doen; dan kan ik iets voor jou betekenen!
Jou weer meer in contact brengen met jouw hart en daardoor ook met jouw potentieel, dat is wat ik graag doe. Ik maak gebruik van verschillende technieken uit o.a. de Zen- en Tantra meditatie, de Mindfulness en de Yin yoga. Op deze manier reik ik praktische tools aan.

Met deze tools wordt het makkelijker om in het NU aanwezig te zijn. Om gewaar te worden van alles wat aanwezig is, zonder oordeel. Gedachten, emoties, overtuigingen etc. De tools maken het makkelijker om gedachten (hoofd) en emoties (buik/bekken) in contact te brengen met je gevoel (hart).
Hierdoor ben je meer in contact met wat je voelt en met wat je wilt. Meer in contact met jouw potentieel.
De modules die ik aanbied zijn:

Dive Into Your Own Possibilities: Retreat van een dag

Een hele dag op een fijne locatie met een groep gelijkgestemde mensen toewerken naar het meer in contact komen met jouw kern, jouw potentieel, jouw HART. Tijd, ruimte en aandacht geven aan jezelf. Mediteren, (o.a. yin yoga) oefeningen doen, delen met elkaar. Bij jezelf mogen zijn binnen het samenzijn met anderen. De inhoud van de retreats kan verschillen.

Dive Into Your Own Possibilities: Mindful walk

Even zonder stress, een moment voor jezelf en lekker buiten zijn… Samen met een kleine groep of individueel, mindful wandelen in de mooie natuur rondom Utrecht. Een mindfulness wandeling nodigt je uit om contact te maken met jezelf en de natuur om je heen. Het ervaren van alles wat er op dat moment aanwezig is in de binnen- en buitenwereld. Zonder oordeel. We wandelen in een rustig tempo en doen samen korte oefeningen. De duur van de wandeling is ongeveer 1 uur.

Dive Into Your Own Possibilities: Jikiden Reiki-sessie

Wil je helemaal tot diepe ontspanning komen, dan is een Reiki-sessie iets voor jou.
Reiki is een oeroude vorm van healing met haar oorsprong in Japan. Bij een Reiki-sessie wordt energie doorgegeven wat een gevoel van harmonie kan geven en ontspannend kan werken. Het geeft rust en helpt lichaam & geest hun evenwicht terug te vinden.

Reiki heeft te maken met het overdragen van warmte, zowel in letterlijke als in figuurlijke zin. In een toestand van ontspanning werken onze lichaam & geest optimaal. De Jikiden Reiki is puur en zuiver in zijn vorm zonder “westerse invloeden”. Het opvallende van Jikiden Reiki is de eenvoud, geen toeters en bellen, maar Reiki zoals het bedoeld is. Deze sessie kan niet worden gezien als behandeling voor medische en / of psychische aandoeningen. Hiervoor verwijs ik je naar een arts, psychiater of psycholoog. Binnen een straal van 20 km, is het mogelijk om dit bij jou thuis te doen. Ik zal dan een massagetafel meenemen.

Dive Into Your Own Possibilities: Jouw harte-reis

Toewerken naar meer in contact komen met jouw kern, jouw HART, jouw potentieel. Jouw intentie is hierbij het vertrekpunt. Door middel van meditatie en verschillende oefeningen begeleid ik jou op jouw weg. De vorm van meditatie en de oefeningen stem ik af op jouw behoefte. Ik maak voornamelijk gebruik van technieken uit de Zen- en Tantra meditatie, de Mindfulness, NLP en oefeningen uit de Yin yoga.

Dit alles in een veilige omgeving. Binnen een straal van 20 km, is het mogelijk om dit bij jou thuis te doen. Ik zal dan zorgen voor de matjes, meditatiekussens en eventuele andere benodigdheden. De duur van de sessie is ongeveer een uur. De eerste afspraak reken ik 1,5 uur. Zodat we even met elkaar kunnen kennismaken.

Dive Into Your Own Possibilities: Leren mediteren

Deze module is nog in ontwikkeling.
Mediteren, hoe doe je dat eigenlijk? Op een laagdrempelige manier leren om te mediteren.
Ik zal je in ongeveer een vijftal bijeenkomsten leren mediteren. Met aandacht voor: houding bij zit-meditatie, wanneer mediteer je, hoe bouw je op, en welke meditatie is passend? Waarbij in elke bijeenkomst een andere vorm wordt geoefend zoals; zit meditatie, lig meditatie, loop mediatie, verschillende meditatieve momenten gedurende de dag. Dit alles in een veilige omgeving. Binnen een straal van 20 km, is het mogelijk om dit bij jou thuis te doen. Ik zal dan zorgen voor de matjes, meditatiekussens en eventuele andere benodigdheden. De duur van de bijeenkomst is ongeveer een uur.

De meeste modules zijn zowel individueel als in groepsverband te volgen.
Bij de individuele modules wordt de mogelijkheid geboden om dit eventueel bij jou thuis te doen. Dit betekent dat je de activiteit in jouw eigen vertrouwde omgeving kunt volgen en het vermindert voor jou de kosten.
Vind je het leuk om met een eigen groep een van de groepsactiviteiten te doen? Dan kan dat. We kunnen samen kijken hoe we het aanbod kunnen afstemmen op jouw wensen.

Plaats & kosten
Retreat van een dag:
Plaats en kosten zijn per retreat verschillend

Dive Into Your Own Possibilities: Mindful walk

Deze vinden plaats in de mooie natuur rondom Utrecht. Een mindful walk voor groepen wordt regelmatig gepland, zie agenda op de website. En kan ook op afspraak gepland worden voor een bestaande groep.
Mindful walk individueel: 25 euro
Mindful walk groep: 15 euro/ deelnemer

Dive Into Your Own Possibilities: Jikiden Reiki-sessie

Wanneer je gebruik wilt maken van een externe ruimte, dan nodig ik je graag uit in een prachtig pand in Zeist.
Sessie voorzijde (60 minuten);
Bij jou thuis; 30 euro
Externe ruimte: 45 euro
Sessie voor- en achterzijde (90 minuten);
Bij jou thuis; 50 euro
Externe ruimte; 65 euro
(Dit is exclusief reiskosten; 0,20 euro/km vanaf een straal van 10 kilometer)

Dive Into Your Own Possibilities: Jouw harte-reis

Wanneer je gebruik wilt maken van een externe ruimte, dan nodig ik je graag uit in een prachtig pand in Zeist.
Sessie van een uur;
Bij jou thuis; 50 euro
Externe ruimte; 65 euro
Sessie van een uur, inclusief kennismaking;
Bij jou thuis; 65 euro
Externe ruimte; 80 euro
(Dit is exclusief reiskosten; 0,20/km euro vanaf een straal van 10 kilometer)

Dive Into Your Own Possibilities: Leren mediteren

Deze module is op dit moment nog in ontwikkeling. Hierdoor zijn er nog actuele prijzen bekend.

Als je graag gebruik wilt maken van mijn diensten, maar de investering te groot is voor je op dit moment dan kunnen we altijd samen kijken naar een oplossing.

Ik zou het heel erg leuk vinden om je te ontmoeten!
Kim
www.diyop.nl
06-15355115
info@diyop.nl

4.5/5 - (2 votes)

Similar Posts