zespri2Lekker zacht, heerlijk zoet. Haar naam? Zespri Gold. Zij is het zoete zusje van de Zespri Green, beter bekend als de groene kiwi. Dat ze familie zijn, zie je eigenlijk alleen aan de buitenkant. Van binnen is de Zespri Gold kiwi namelijk heel anders. Geel. Zacht. En zoet. Inmiddels zijn opmerkelijk veel Nederlanders voor haar gevallen.

 

Zespri Gold: de nieuwe loot aan de stam van kiwifruit. Maar vergeleken met de vertrouwde kiwi, is bij deze gele kiwi alles anders. Vooral de smaak. Denk aan een combinatie van meloen, perzik, citrusvruchten en een vleugje honing. Combineer dat met een zijdezachte ‘bite’ en sappig, goudgeel vruchtvlees. Dan heb je een totaal nieuwe smaaksensatie. De gele kiwi is dan ook echt verwenfruit. Het mooie is dat de Zespri Gold kiwi ook veel vitaminen bevat.

Eén vrucht levert meer dan genoeg vitamine C voor een dag, een hoge dosis vitamine E, veel mineralen en veel vezels. Met 55 calorieën per ons is ze bovendien lekker slank. Zespri Gold toont daarmee definitief aan dat gezond én lekker prima samengaan.

Het geheim zit van binnen

Zespri Gold is weliswaar vrij nieuw in Nederland, maar de introductie verloopt voorspoedig. Inmiddels is ze bij de meeste supermarkten en groenteboeren te vinden. Het valt alleen niet zo op. Want ze vertoont aan de buitenkant veel gelijkenis met haar kiwibroer Zespri Green. Ze heeft alleen geen harige buitenkant, maar een zacht en glad velletje. Ook de vorm wijkt iets af, met haar puntige einde aan de bovenkant heeft ze iets weg van een vijg. Maar het echte geheim zit toch van binnen. Het zachte, goudgele vruchtvlees smaakt verassend anders.

Het beste van Nieuw-Zeeland

gelekiwiDe gele kiwi wordt in Nieuw-Zeeland, waar ze vandaan komt, gezien als een nieuw geschenk van de natuur. Nadat de Nieuw-Zeelanders de gele kiwi vijfentwintig jaar geleden ontdekten, gingen zij aan de slag. Uit alle variëteiten selecteerden zij uiteindelijk de moederplant met de meest smaakvolle, goudgele kiwi’s. En de uitverkoren vader plant had roem vergaard dankzij zijn zussen, die allen grote en vooral sappige vruchten produceerden, Het zonnige klimaat en de vruchtbare vulkanische bodem deden de rest. Zo werd deze vrucht door natuurlijke selectie geboren. Dat de vrucht lekker zou zijn, stond voor de Nieuw-Zeelanders bij voorbaat vast.

Zespri lekker om leeg te lepelen

Maar nu lijkt het erop dat ook de nuchtere Nederlander begint te vallen voor dit bijzonder stukje fruit. Ook bij kinderen valt de nieuwe kiwi erg in de smaak, dankzij het zoete, zachte vruchtvlees. Lekker om als tussendoortje leeg te lepelen, Of in het toetje te verwerken. Er schijnen zelfs mensen te zijn die haar met schil en al verslinden, want het velletje is gewoon eetbaar. De gele kiwi smaakt dan iets minder zoet.

De Zespri Gold kiwi is een echte zomervrucht, verkrijgbaar van begin juni tot en met eind september. En het grote voordeel is dat ze altijd rijp en klaar voor gebruik is. Daarom kan Zespri Gold het best in de koelkast bewaard worden. Zo blijft ze het langst lekker.

Zespri

Kiwi’s zijn het ideale tussendoortje.

Zin in iets zoets, maar je wilt dat het gezond en verfrissend is? En je energie geven zonder je te verzwaren? Zespri kiwi‘s voldoen aan al deze eisen, en nog veel meer: ze voorzien het lichaam van veel belangrijke voedingsstoffen en zijn daarom het perfecte tussendoortje voor een gezonde en tegelijk plezierige levensstijl.

Kiwi’s verrijken elk ontbijt.

Kiwi’s zijn ideaal voor het dagelijkse ontbijt: puur of als ingrediënt in veelzijdige ontbijtrecepten zoals bowls, smoothies en sandwiches, maken de Zespri Green Kiwi en de Zespri Kiwi van de “belangrijkste maaltijd van de dag” een gevarieerde en gezonde traktatie. Laat de dag beginnen!

Zespri’s worden met zorg gekweekt.

Zespri™ garandeert dit met een uniek 12-stappen systeem dat zorgvuldige selectie van plantages omvat, bescherming van waardevolle hulpbronnen, geen chemische meststoffen, keuze van de juiste oogsttijd en regelmatige kwaliteitscontrole door externe instituten. De weg van elke afzonderlijke kiwi is traceerbaar via een code op het doosje.

 

Be the first to rate

Similar Posts