TomaatOm maar meteen met de deur in huis te vallen. De tomaat: bestrijdt  oververmoeidheid, gaat vroegtijdige veroudering tegen, ze reinigen het lichaam en hebben een ontzurende werking. Vooral oudere mensen doen er goed aan om regelmatig tomaten te eten. Je vindt ze niet lekker! Ja, dat is een probleem. Wat de tomaat betreft is er eigenlijk geen vervanging, ze is uniek van smaak.

Tomaten kun je leren eten. Voor de liefhebbers onder ons is het leuk om te weten dat tomaten uit Peru afkomstig zijn en door Cortez ingevoerd aan het begin van de 16e eeuw. Het is rijk aan vitaminen B, B1 en C. maar ook rijk aan minerale zouten (kalium, fosfor, en kalk) Een goed geluid: Tomaten zijn caloriearm. Ze zijn goed tegen vervelend maagzuur en verstopping. Eet ze goed rijp en rauw. Ze maken zetmeelhoudend voedsel lichter verteerbaar. Wat haar populariteit verklaart in de Italiaanse keuken.

Nog meer goede eigenschappen van de tomaat:

  • tegen ontstekingen van maag en darmen
  • zijn zenuw versterkend
  • houden het bloed dun
  • zijn nuttig bij jicht, galstenen, nierstenen, leveraandoening

Zijn dat niet kwalen die vooral oudere mensen treffen?

Bovendien is het vast komen te staan, dat tomaten het risico van kanker verminderen. Uit recent onderzoek is gebleken dat tomaten een zeer positieve uitwerking hebben op mensen met prostaatkanker.

Be the first to rate

Similar Posts